8 Nisan 2012 Pazar

Yavuz Çetin

  31 senelik ömrüne ve 15 senelik profesyonel müzik kariyerine 40 senelik müzisyenlerin oluşturamadığı kalitede bir albüm bırakan Yavuz Çetin'i anlatmaya çalışacağım bugün sizlere.(haddim olmadan)

  Muhteşem müzik yeteneğini muhteşem bir kişilikle harmanlayan Yavuz Çetin Türkiye'de her kulağın muhtaç olduğu müziği kusursuzca yapıp bu memleketin yetiştirdiği en önemli müzisyenlerden biri olmuştur. 'İlk' isimli albümünün defalarca hatim edilmesi gereken 'Yavuz Çetin' Türk Rock Müziğinin gizli öğretmenlerinden birisi olmuştur. Yavuz Çetin'den sonra eline her gitar alan şahsın mutlak çalmaya çalıştığı besteleri olan sanatçının, çalmaya çalışırken öğrenciye kattığı şeylerin hakkını kimse ödeyemez. Muhteşem gitar tekniği, muhteşem ekipman seçimleri, muhteşem bir müzik kulağı ve muhteşem bir duyguyla örnek alınması gereken sanatçı ne yazikki aramıza erken veda etmiştir. Hazırda bir albümü (Satılık) olan fakat yayınlamadan intihar eden Yavuz Çetin 31 yaşında bizlere veda etmiştir. Geride binlerce hayran ve oğlu 'Yavuzcan Çetin'i bırakmıştır.

  Yavuzcan'da dikkatli incelendiği zaman babasının fiziksel özelliklerine, potansiyel bir teknik kapasiteye ve babasının duygusuna sahip gözüküyor. Şuanda babasının gitarını kullanan Yavuzcan umarım Yavuz abimizin yolundan çıkmaz ve bize onun yokluğunu aratmaz. Sesindeki buğu bile azda olsa Yavuz Çetin'i hatırlatıyor bize (ya da şuanda sadece kendimi avutuyorum) Uzun lafın kısası Yavuz Çetin'i tekrar yaşamak için oğlu Yavuzcan Çetin'in önemli işler yapmasını beklemekten başka çaremiz yok.

  'Yaşamak istemem' parçasındaki 'Yaşamak istemem artık aranızda' sözüyle gidişinin sinyallerini veren ve Boğaziçi Köprüsünden kendisine boşluğa bırakan bu değerli müzisyenin hayatını azçok anlatmaya çalıştım sizlere. Ülkemizdeki bu tip değerlere özen gösterip isimlerini yaşatmak bizim görevimiz, herkesi bu değerli sesi ve müziği dinlemeye davet ediyorum.saygılarımla...


twitter.com/tAlperenKaraman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder