31 Mart 2012 Cumartesi

Okan Bayülgenizm

 Varolan ideolojileri ele alırsak Okan Bayülgenizm'i en yakın olarak anarşizmle bağdaştırabiliriz. Çünkü bu ülkenin pis kabuğunu sadece bir anarşist böyle ustalıkla delebilir. Ülkedeki tüm at gözlüklü korkaklara inat, tüm asıl küfürün devlet yavşaklığı olduğunu bilmeyenlere inat, kısacası tüm canlı yayında GO AND FUCK diyemeyenlere inat korkusuz bir adamın ideolojisi.

 Bayülgenizm'in temel prensibi olarak korkusuzluğu ve bu korkusuzluğun getirdiği cesaretten söz edebiliriz. Bu ülkenin yararına olan insanlar bile sebepsizce mapushaneyi boylarken bu adamın nasıl hala dışarda olup,nasıl hala haftada 5 gün program   yaptığını merak ediyordum doğrusu,ama cevabı buldum sanırım.  Ne kadar doğru olduğu tartışılır ama düşünce özgürlüğümüzü blog sayesinde dile getirelim bare.

  Eğerki sokaktaki bir kavgayı ele alırsak (ki bunları bir Jeet Kun Do cu olarak söylüyorum) bir kavgayı %90 oranla güçlü olan değil hızlı olan kazanır. Eğer iki tarafında hızı eşitse bu sefer işin içine cesaret girer. Sürekli kaçması gerektiği halde kaçmayan ve sürekli yumruk yiyen bir kişi cesaretinden ötürü biryerden sonra karşısındakinin kaçmasına sebep olur. Bayülgenizm'in yaptığıda bu işte; oyuncusu olsun, bakanı olsun, sunucusu olsun, herhangi bir vatandaşı olsun ne kadar yumruk yediysede pes etmemek, biryerden sonra yumruğu atan kişilerin geri vitese takması zorunluluğunu kıldı. 1 yumrukta yıkılıp köle olanlar ise kanal sahibinin onlara sunduğu bahçe içerisinde oynayıp durdu. Reyting kaygısıyla yanıp tutuşanlar 0 reyting kaygısıyla çalışanların altına düştü. Kısacası adalet yerini bu adam sayesinde buldu.

Yeni bir blogger olduğum için yazıyı uzatıp kafa şişirmekten korkup yazıya burda son veriyorum, eğerki Okan Bayülgen bu yazıyı bir şekilde okursada Kraliyet Ailesinin bitmesinin bu ülkenin bu ülkeye karşı en büyük savaş gücünün imha edilmesi anlamına geldiğini söylemiş oliyim. Bitersede biter, herşeye inat GO AND FUCK!

twitter.com/tAlperenKaraman

7 yorum:

  1. Many things can be discussed!

    YanıtlaSil
  2. Yazım kurallarını bir kez daha gözden geçirmeni tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. Önemli olan yazının meramaydı ama eleştirini göz önünde bulunduracağım tabi,teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Doğru bir tespit... gerçekten bu adam korkusuz.Yapmacık olmayışı yüzünden bu kadar izleniyor zaten.

    YanıtlaSil
  5. İyi bir anarşistin bilmesi gereken herşey kendilerinde mevcut tbrkler.

    YanıtlaSil
  6. bu gün okan hakkında bişiler yazayım istedim ama yetmez dedim.boşveeerrr okan usta .kendini hiç anlatmaya gerek yok deyiverdim. bi tanede sigara yaktım aptal insanlara kahırlanıp,yazın denk geldi iyi oldu.

    YanıtlaSil