30 Mart 2012 Cuma

4+4+4 = ?

Yayın başlığına bakacak olursanız direkt olarak cevaba 12 diyeceksiniz yada şuanda tüm piyasada dönüp duran 4+4+4 = 0  kuramı gelecektir aklınıza fakat ben bu soruya cevap verebilecek olan ilkokul çocuklarını düşünüyorumda ağlamaklı hale geliyorum. Annesi ilkokul öğretmeni biri olarak şunu söyleyebilirimki şuanda eğitim hayatına yeni başlamış çocuklar bu matematik problemine yaklaşık 1 dakika süren bir düşünmeden sonra cevap verebilirken onları ilgilendiren bu kanunun meclisten geçmesiyle birlikte onların bu konuyu düşünmesini istemesini beklemek zorunda bırakıldık. Çünkü yeni çıkan ve önceden varolan kanunlar sadece o kanunu ilgilendiren kişiler tarafından tam olarak anlaşılması gerekmektedir. Bu işleme 1 dakikada cevap veren bir çocuğa geleceğiyle ilgili tamamen devletin yönetiminde bir resim çizildiği anlatılsa sizde tahmin edeceksinizki anlamayacaklardır ama asıl sorun şu ki ülkemizde zaten çocuklara fikirleri sorulma veya varolan şeyleri açıklama oranı çok çok düşük. Daha 10 yaşına yeni basmış bir çocuğa (hem reşit değil hem hayatının farkında değil) 4 farklı paket sunulacak ve bu paketten birisi SPOR PAKETİ diğeri ise DİN PAKETİ...
Eğerki tüm çocukları leyleklerin getirdiğini farzedersek bu çocukların %80'i spor paketini seçeceklerdir. Fakat işin içerisine ailelerde dahil olacağı için ve bu ailelerin %60ından fazlası 'Ya müslüman olacaksınız ya laik' diyen bir genel başkanın partisini iktidara taşıdığı için bu %80lik spor paketi oranı %65-75 arası bir din paketi seçimine sürükleyecek geleceğimizi emanet eden edeceğimiz çocuklarımızı. Dinine bağlı ve ana babası müslüman diye değil tamamen kendi araştırmalarımla dinine bağlanmış biri olarak söylüyorumki bu hareketler beni bu ülkeden soğutuyor. Almanyayla aynı sistemi geçmiş olmamız belki bazı insanları rahatlatıyor olabilir ama Almanya ne ki ? Tüm halkı köpek gibi gözünü kırpmadan çalışan köleleştirilmiş bir halk! Hedef 2023 lafı aslında öyle bir açıkki,resmen 2023 diye bir dart var o dartın en ortasında halk var ve iktidar hedefi 12den vurmaya kararlı! En fazla bizim kadar dindar olan insanların dini kullanarak 70 milyonluk bir halka hükmedip diktatörlük yapmasına göz göre EVET dedik. Bu toprakları bu çakallara bahşeden bir önder(Mareşal Mustafa Kemal Atatürk) laiklik ilkesini koyarken ne istedi tam olarak bizden ? Dini bilgisini okullarda geliştiren bir öğrenci varsa ben bu ülkeyi terketmeye hazırım. Dini bilgi dediğin aileden kazanılır,ailelerde atalarından veya camilerden kazanmıştır. Bilimin,ilimin,sanatın,çağdaşlığın öğretilmesi gereken okullarımızda neden dini eğitim verilsin ? Biz dinsizmiyiz ? Ayrıca bir insana dinsiz muamelesi yapmak dinimizce en ağır günahlardan birisi değilmidir ? Ayrıca tüm Türk vatandaşları müslüman olmak zorundamıdır ? Bunun gibi yüzlerce soru çıkar bu konudan. Ama problem şu ki;böyle yazılar yazmak,1000 kişi toplanıp slogan atıp polisten tazzikli su yiyip dağılmak,hükümeti eleştiren hareketlerde bulunmak 1 asırdır olduğu gibi yine işe yaramadı ve yaramıyacak. Yapılması gereken şeyi az çok tahmin edebilsemde bu başka bir insana öğüt şeklinde verilirse unutulur, bu yüzden herkesin ülkenin gidişatı hakkında düşünmesi gerektiğini ve düşünerek kendisinin olayları kavramasını umut ediyorum.
Ülkesini seven bir vatandaş olarak elimden gelenler sadece bu kadar. Biraz olsun birkaç kişiyi bilinçlendirebildiysem ne mutlu. Elimizden bir şey gelmiyeceğini bildiğim için yeni eğitim sistemimizin yararlı olmasını dileyerek yazıma son veriyorum. Hadi Bismillah..

Taha Alperen Karaman
twitter.com/tAlperenKaraman

4 yorum:

  1. Almanyanın eğitim sistemine geçeceğine millete Almanya gibi ekonomik düzeni güçlü ve üretim potansiyeli olan bir ülke yaratsınlar.Holdinglerin borçları buğday veya bulgurla ödenmiyor girdi çok çıktı yok! Unutmadan bir ülkede dini binaların sayısı sağlık sektörünü ve eğitim binalarını geçiyorsa... artık söylenecek pek birşey kalmıyor.

    YanıtlaSil
  2. 4+4+4=0'a değil eksilere götürür.

    YanıtlaSil
  3. arkadaş bu kadar kasmaya gerek yok ki sanal ilanlara SATILIK ÜLKE diye geçsinler,bak ne alıcılar çıkıyor.Osmanlıda böyle battı hatırlatırım.

    YanıtlaSil